Quantcast
Channel: manager
Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

جلسه کابینه برگزار شد

$
0
0
جلسه کابینه برگزار شد

کابل 11حمل باختر
جلسه کابینه جمهوری اسلامی افغانستان، تحت ریاست محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان امروز برگزار گردید.
به اساس معلومات ریاست عمومی اداره امور به آژانس باختر، طبق اجندا، معین پالیسی و برنامه های وزارت معادن و پترولیم در رابطه به لغو پروسه داوطلبی معدن مس و طلای زرکشان ولایت غزنی و نتایج داوطلبی مرحله دوم چهار بلاک نفتی حوزه افغان – تاجک معلومات مفصل ارایه نموده، افزود؛ در سال 1390 بعد از داوطلبی بین المللی، شرکت استرلنگ مایننگ/ بلهاسا            (Sterling mining/Belhasa) منحیث شرکت برتر جهت عقد قرارداد معدن مس و طلای زرکشان مشخص گردید اما بنا بر نبود امنیت در ساحه معدن متذکره، کمیسیون وزرا در امور معادن تطبیق قرارداد متذکره را عملی ندانسته، پروسه داوطلبی معدن مس و طلای زرکشان ولایت غزنی را لغو و پروسه مذکور را پایان یافته اعلان نمودند. همچنان  بر اساس فیصله کمیسیون وزرا در امور معادن، شرکت نفت و گاز باختر در مرحله دوم داوطلبی ساحه نفتی افغان – تاجک منحیث شرکت برنده شناخته شد و از شرکت مذکور تقاضأ گردید تا تضمین حسن اجرای کار را از بانک های معتبر ملی و بین المللی که مورد تائید دولت افغانستان باشد، به دولت افغانستان ارایه نماید اما از آنجائیکه شرکت باختر آئیل فیس داوطلبی را نپرداخته، تضمین پروسه داوطلبی را تمدید ننموده و نیز به نامه های وزارت معادن در این خصوص وقعی نگذاشته است، لذا کمیسیون وزرا در امور معادن فیصله نمود تا پروسه داوطلبی مرحله دوم چهار بلاک نفتی حوزه افغان – تاجک را پایان یافته اعلام و موضوع به شرکت باختر آئیل رسماً اخبار گردد.
کابینه جمهوری اسلامی افغانستان بعد از بحث همه جانبه، وزارت معادن و پترولیم را موظف نمود تا مشکلات حقوقی قرارداد معدن مس و طلای زرکشان ولایت غزنی را مشخص نموده و بعد از تفاهم با شرکت قراردادی نتیجه را غرض بحث بیشتر به شورای عالی اقتصادی ارایه نماید.
به همین ترتیب، کابینه جمهوری اسلامی افغانستان فیصله کمیسیون وزرا در امور معادن پیرامون پایان یافتن پروسه داوطلبی مرحله دوم چهار بلاک نفتی حوزه افغان – تاجک شامل بلاک های نفتی احمد آباد بلخ، محمد جان دگر و شامار را مورد تصویب قرار داد.
سپس، لایحه وظایف کمیته انکشاف پالیسی مالیات که در برگیرنده؛ ساختار و راپوردهی، وظایف و اهداف کاری، پروسه ها و کار شیوه ها میباشد توسط وزیر مالیه به جلسه مطرح و خاطر نشان گردید؛ کمیته انکشاف پالیسی مالیات به عنوان ساختار مسؤول جهت تدوین و بررسی پیشنهاد ها و منحیث یگانه نهاد ارایه کننده تعدیلات در پالیسی های مالیاتی به وزیر مالیه و یا کابینه ج.ا.ا عمل مینماید، که مورد تصویب کابینه قرار گرفت.
بعداً، مسوده طرح ثبت و راجستر مساجد، تکایا، خانقاها و سایر عبادتگاه ها و انسجام علمای کرام که به تاسی از فیصله های قبلی کابینه، در همآهنگی با ارگانهای ذیربط و با در نظر داشت طرح ها و نظریات علما ترتیب گردیده توسط وزیر ارشاد، حج و اوقاف به جلسه مطرح گردید؛
کابینه جمهوری اسلامی افغانستان بعد از بحث همه جانبه، به وزارت ارشاد، حج و اوقاف وظیفه سپرد تا این طرح را با وزارت معارف و ریاست اراضی افغانستان طبق تذکر جلسه همآهنگ نموده و طرح متذکره از جانب گروپ از علمای دینی به جلسه کابینه مطرح گردد.
متعاقباً، طرح طرزالعمل استفاده از سالون های VIP، VVIP و CIP میدان هوایی بین المللی حامد کرزی که به هدف انسجام بهتر مکلفیت ها بین ارگان های ذیربط و تنظیم امور مربوط به سالون های VIP، VVIP و CIP وضع گردیده توسط رئیس عمومی اداره امور ریاست جمهوری به جلسه مطرح گردید؛
کابینه جمهوری اسلامی افغانستان  طرح طرزالعمل متذکره را مورد تصویب قرارداده، ریاست عمومی اداره امور ریاست جمهوری را موظف نمود تا طرح فوق را طبق تذکر جلسه تصحیح و در معرض تطبیق قرار دهد.
سپس، استراتیژی ملی احصائیه و مسوده تطبیقی استراتیژی متذکره توسط رئیس اداره مرکزی احصائیه به جلسه مطرح و اضافه گردید؛ استراتیژی متذکره به هدف ایجاد سیستم واحد عملی ثبت ارقام احصائیوی و تأمین هماهنگی و انسجام تمام فعالیت های احصائیوی کشور ترتیب و موضوعات چون تطبیق فعالیت های احصائیوی، بهبود مدیریت سیستم احصائیه و بهبود کیفیت ارقام، بازنگری در شیوه های عملی سروی ها و سرشماری ها، محاسبات ملی، تقویه سیستم ارقام جاریه، نشرات و آگاهی دهی عامه، ارتقای ظرفیت پرسونل، ایجاد همآهنگی و همکاری بین نهادها و دیگر فعالیت ها در آن تبلور یافته است.
کابینه جمهوری اسلامی افغانستان اداره مرکزی احصائیه را موظف نمود تا ارقام احصائیوی را با وزارت های احیأ و انکشاف دهات و صحت عامه همآهنگ نموده، همچنان ارقام واردات و صادرات، ساحات سبز تحت کشت، فیصدی تولید محصولات زراعتی و ارقام ولایات را با وزارت های تجارت و صنایع، زراعت، آبیاری و مالداری و ارگان های محلی مجدداً بازنگری نموده، طرح نهائی استراتیژی ملی احصائیه را به جلسات بعدی کابینه ارایه نماید.
در ادامه جلسه، رئیس اداره مرکزی احصائیه نتایج سروی وضعیت زندگی مردم افغانستان در سال 1393 را به جلسه مطرح و خاطر نشان نمود؛ با انجام این سروی، اداره مرکزی احصائیه به ارقام و فیصدی های مشخصی در عرصه های تعداد نفوس پائین تر از سن (15) سال، افزایش بیشتر نفوس به تناسب تقاضای بازار کار، مهاجرت بیشتر بطرف شهرها بخصوص شهر کابل، نفوس مشغول به کار، کم کار، بیکار و مشغول به کار در بخش زراعت دست یافته و این سروی نشاندهنده کاهش میزان فقر از سال 1391 تا 1393، ارتقای سهم سواد بین جوانان، دستیابی زنان باردار به خدمات صحی و مواظبت قبل از تولد، بهبود دسترسی به آب آشامیدنی دست یافته است.
کابینه جمهوری اسلامی افغانستان ضمن تائید گزارش اداره مرکزی احصائیه، وزارت مالیه را موظف نمود تا در قسمت تمویل تدریجی اجرای سروی ها با اداره مرکزی احصائیه همکاری لازم نماید.
به همین ترتیب، رئیس اداره مرکزی احصائیه گزارش اجراآت سال 1394 آن اداره را در رابطه به کار بالای ترتیب استراتیژی ملی احصائیه، آغاز کار مقدماتی تثبیت رقم نفوس با استفاده از ستلایت بطور امتحانی به کمک صندوق نفوس ملل متحد، ترتیب برآورد نفوس برای سال 1394، سروی های اقتصادی، اجتماعی و دموگرافیکی، محاسبات ملی، بهبود و تقویه سیستم جمع آوری ارقام جدید، تقویه و بهبود کیفیت ارقام احصائیوی نتایج سروی ها و نشر سروی ها یاد آوری نموده، به مشکلات موجود اشاره و راه حل هایی را برای رفع چالش ها پیشنهاد نمودند، هکذا موضوعات چون، تکمیل استراتیژی ملی احصائیه برای سال های 1395 – 1399، تثبیت رقم نفوس کل کشور از طریق ستلایت در صورت حصول نتایج مثبت از پروسه امتحانی، اجرای سروی وضعیت زندگی مردم در سال 1394 – 1395 و سروی های دیگر، محاسبات ملی و تقویه و بهبود کیفیت ارقام نتایج سروی ها را نکات کلیدی پلان ها و پروگرام های سال 1395 خویش بر شمردند.
کابینه جمهوری اسلامی افغانستان ضمن تائید گزارش اداره مرکزی احصائیه و پلان های سال 1395 آن اداره، به وزارت ها و ادارات دولتی جداً وظیفه سپرد تا ارقام احصائیوی شان را پیوسته با اداره مرکزی احصائیه رسماً ارسال نمایند.
بعداً، رئیس اداره اراضی افغانستان طرح پلان استراتیژیک پنج ساله جلوگیری از غصب بیشتر زمین (برای سال های 1394 – 1398 هـ. ش) را که در برگیرنده معلومات عمومی، طرق جلوگیری از غصب زمین و ملکیت های دولتی و احکام متفرقه میباشد، به جلسه مطرح نمود.
کابینه جمهوری اسلامی افغانستان طرح پلان استراتیژیک متذکره را در پرنسیپ مورد تائید قرارداده، اداره اراضی افغانستان را موظف نمود تا پلان متذکره را طبق تذکر جلسه تصحیح و راهکار معینی را در رابطه به استرداد زمین های غصب شده دولتی ترتیب و توأم با پلان استراتیژیک پنج ساله غرض بحث بیشتر به شورای عالی اراضی و آب ارایه نماید، همچنان از مقدار اجاره زمین دولتی و نوع سرمایه گذاری آن به جلسات بعدی کابینه گزارش دهد، به همین ترتیب ارگانهای دولتی را موظف نمود تا زمین های خالصه دولتی خویش را غرض راجستر به اداره اراضی افغانستان ارسال نمایند.
سپس، سرپرست اداره ارگانهای محلی پیشنهاد آن اداره مبنی بر تفویض صلاحیت بیشتر به شاروالان شهر های کشور در بخش های تدارکات و استخدام را به جلسه ارایه و افزودند؛  از آنجائیکه شاروالی ها نهاد های غیر بودجوی اند و اجراآت خویش را بر اساس قوانین نافذه کشور عملی مینمایند، در اکثر موارد، قوانین و مقررات برای شاروالی ها زمانگیر بوده، آنها نمیتوانند برای پروسه های کاری چون تدارکات و استخدام کادر ها وظایف خویش را به موقع تکمیل نمایند، لذا ایجاب مینماید تا در بخش های تدارکات و استخدام در قدم نخست برای شاروال های چهار شهر بزرگ (هرات، کندهار، مزار شریف و جلال آباد) و شاروالی های کمتر رشد یافته صلاحیت های بیشتری تفویض گردد.
کابینه جمهوری اسلامی افغانستان بعد از بحث همه جانبه اداره ارگان های محلی را موظف نمود تا پیشنهاد متذکره را غرض بحث بیشتر به شورای عالی اقتصادی مطرح نماید.
در اخیر جلسه؛ وزیر امور خارجه معاهدات بین المللی ذیل را به جلسه مطرح کرد که بعد از بحث مفصل مورد تائید قرار گرفت؛
• صورت جلسه توافقات بین پوهنتون سید جمال الدین افغانی ولایت کنر ج.ا.ا و رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران.
• یادداشت تفاهم همکاری های گردشگری و میراث فرهنگی بین وزارت اطلاعات و فرهنگ جمهوری اسلامی افغانستان و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران.
• یادداشت تفاهم همکاری میان ریاست عمومی تربیت بدنی و سپورت جمهوری اسلامی افغانستان و وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران.
• یادداشت تفاهم میان وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی افغانستان، وزارت امورخارجه هندوستان و اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده امریکا به نماینده گی از دولت ایالات متحده امریکا برای نهاد فعالیت های خود کفائی زنان (سیوا). 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>