تهران - ایرنا – باختر ۱۶ دلو
گروهی از محققان پوهنتون کارولینای شمالی سیستم را ایجاد کرده اند که بر اساس آن میتوانند سلولهای پوست انسان را به سلولهای بنیادی تبدیل کنند و با استفاده از این سلولهای بنیادی به جنگ تومورهای سرطانی بروند.
به گزارش ایرنا از مدیکل ساینس، این محققان در آزمایشاتی که روی موشها انجام دادند، توانستند سلولهای پوست موش را به سلولهای بنیادی تبدیل کنند که قابلیت درمان سرطان را داشتند.
در این شیوه درمانی نوعی سلول پوست موسوم به فیبروبلست که قادر به تولید کلاژن است به سلولهای بنیادی عصبی تبدیل میشود. این سلولهای بنیادی در بافت مغز به دنبال سلولهای سرطانی رفته و به آنها میچسبند. با وجود این به تنهایی قادر به مبارزه با سلولهای مهاجم سرطانی نیستند.
محققان به منظور تجهیز این سلولهای بنیادی با سلاح مناسب، آنها را بهگونهای مهندسی کردند که قابلیت حمل نوعی پروتئین کشنده سلولهای سرطانی را دارند. این پروتئین به بدن مریض تزریق میشود و تا زمانی که تحریک نشود، هیچ کار خاصی انجام نمیدهد. اما هنگامی که در مجاورت سلولهای سرطانی قرار میگیرد، فعال شده و آنها را از بین میبرد.
محققان با استفاده از این شیوه توانستند گلیوبلاستوما را کنترول کنند. گلیوبلاستوما نوعی سرطان مغز بسیار مهاجم است که موجب مرگ اغلب مریضان در طول دو سال بعد از تشخیص میشود. روشهای درمانی متداول برای این نوع سرطان شامل جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی.
↧
سلولهای بنیادی با سرطان مغز مبارزه میکنند
↧