کابل باختر13 دلو
یکی از عوامل خشونت علیه زنان عدم آگاهی ازحقوق زن ازدید گاه دین مبین اسلام و قوانین نافذ کشور، میباشد.
هوگی اصیل عضو دفترمرکزی هماهنگی جامعه مدنی به خبرنگارآژانس باختر خاطرنشان ساخت که درافغانستان حقوق زن از گذشته های دور پایمال می شد و زن به عنوان جنس دوم در برابر مرد محسوب می شد واما در دهه اخیر که نظام دموکراتیک شد و پشتوانه قدرت های بزرگ جهان را با خود داشته، امیدواری ها بخاطربرابری حقوق زن و مرد و پایمال نشدن حقوق زنان به وجود آمده است.
وی افزود که یکی از عوامل عمده خشونت علیه زنان ، بیسوادی شماری زیاد ازمردم ، عدم آگاهی از حقوق زنان ازدیدگاه دین مقدس اسلام و قوانین ومقررات نافذ در کشور میباشد.
او علاو ه کرد که خشونت در جامعه ما به عنوان یک روش و ساختاربه خاطر حل مشکلات، اختلافات و منازعات میان دو طرف تبدیل شده است.
یعنی شماری زیادی ازمردم به جای آن که منازعات و اختلافات خود را با روش های منطقی حل و فصل نماید از راه خشونت تلاش به حل و فصل منازعات و اختلافات می نماید .
هوگی اصیل گفت که حقوق بشرمدافع حقوق زنان نیزمیباشد که باید توجه بیشتربه حقوق زنان نماید بخاطرکه زنان در شرایط دشوار امروز افغانستان زیاد تر متضرر هستند و برای زنان چنانچه لازم است زمینه ها و شرایط مناسب مساعد نمی باشد .
وی تاکید کرد که بدون سهم و نقش زنان ، ممکن نیست جامعه به سوی پیشرفت و ترقی برود به این اساس باید وزارت امورزنان ، جامعه مدنی ، نهاد های ذیربط ، پارلمان و تمام مسوولان دولتی بخاطرتامین حقوق زنان، آگاهی ازقوانین ، تطبیق قوانین و سهم دهی زنان در امورمختلف ، بیشتر از پیش تلاش و همکاری نمایند.
وی همچنان از نهاد های ذیربط ملی و بین المللی خواست تا بخاطر آگاهی از حقوق زنان ازدیدگاه دین مبین اسلام و قوانین و مقررات نافذ کشور، ازطریق رسانه ها ، مساجد و وزارت خانه ها ، پوهنتون ها و سایرنهاد ها ، برنامه های آگاهی دهی و آموزشی را ، راه اندازی نمایند که ازیک طرف تا اندازۀ ازخشونت علیه زنان جلوگیری شود و ازجانب دیگر حقوق زنان درکشورتامین گردد .
↧
عدم آگاهی از حقوق زن و قوانین نافذ کشور، سبب خشونت علیه زنان میگردد
↧