Quantcast
Channel: manager
Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

حمایت حکومت سبب توسعه مزارع کشت زعفران در افغانستان شده است

$
0
0
حمایت حکومت سبب توسعه مزارع کشت زعفران در افغانستان شده است

کابل باختر 29 قوس
امسال مزارع کشت زعفران ازیکهزار به ۲۸۰۰ هکتار زمین توسعه یافت که این یک افزایش قابل ملاحظۀ در ساحه کشت در مقایسه باسال قبل میباشد.
به گزارش آژانس باختر، آمار وزارت زراعت نشان می دهد که امسال دهاقین افغان نزدیک به شش متریک تن زعفران حاصل برداشت کرده اند؛ درحالیکه زارعین، سال گذشته سه ونیم متریک تن زعفران حاصل برداشت کرده بودند.
اسدالله ضمیر وزیر زراعت، آبیاری و مالداری که دلایل این موفقیت را دریک نشست خبری در مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت شرح می داد گفت که عامل عمده این افزایش، حمایت مالی وتخنیکی حکومت افغانستان از دهاقین که زعفران کشت می کنند می باشد.
وزیر زراعت جلب علاقمندی کشور های عربی در زمینه خرید زعفران افغانستان؛ همچنان امضاء تفاهمنامه فروش زعفران میان افغانستان و چین را که در آغاز امسال عقد شده بود؛ در امر رشد و توسعه مزارع کشت زعفران درکشور تاثیرگذارخواند .
وی گفت که وزارت زراعت پلان نموده است تا ماشین آلات خشک کن زعفران را نیز در اختیار سرمایه داران این بخش قراردهد. او افزود:« با توزیع این ماشین ها بسته های زعفران افغانستان پس از جمع آوری به سرعت وارد بازارهای معتبر جهانی خواهد شد و هم این بسته ها می تواند اعتبار و تصویر روشن از زعفران افغانستان را به مشتریان بین المللی پیشکش نماید .»
وزیر زراعت اضافه کرد که درحال حاضر از مجموع ۳۴ ولایت افغانستان ۳۱ ولایت آن زیر کشت زعفران قرار دارد. زارعین افغان امسال از بابت فروش نزدیک به شش متریک تن زعفران، ملیون ها دالرعاید بدست آورده اند.
مزارع کشت زعفران در افغانستان درحالی رشد و توسعه پیدا کرده است که پارسال برای سومین بار جایزه بین ‌المللی بهترین زعفران جهان را ازمیان ۳۰۰ نوع زعفران از سوی انستیتوت بین المللی ذایقه و کیفیت دربروکسل بدست آورد.
زعفران یک نبات دارویی است که به آب کم نیاز دارد و از کلاله خشک شده گل خود به دست می آید. امروز زعفران به عنوان دوا، رنگ و عطر مورد استفاده قرارمی گیرد.
کشت زعفران درافغانستان پیشینه ی ۲۳ ساله دارد و گفته می شود که پیاز زعفران برای اولین بار درولسوالی غوریان ولایت هرات بذر گردید و از آن پس بذر آن به سایر مناطق رواج پیداکرد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>