کابل باختر/ 21/ سنبله
امروز نهم ذی الحجه روز عرفات بوده و به شمول هزاران زایرافغان صدها هزار مسلمان درمیدان عرفات جمع شده اند تا دل را از بار دنیا خالی نمایند و آن را با خداوند قدوس مشغول سازند.
مفسر آژانس باختر مینگارد ، عرفات از روزهای پرمعنا، پربار و پر برکت درزندگی بشر است ، فلسفه و ابعاد این روز گسترده و پهنایی وسیع دارد.
عرفات نام جایگاهی است که حاجیان درروز نهم ذی الحجه درآن توقف میکنند وبه دعا و نیایش با خداوند بزرگ که مالک روز جزا، رحیم و قاهر است میپردازند.
درمورد وجه تسمیه آن گفته اند زمانیکه جبرئیل امین مناسک حج را به ابراهیم خلیل الله می آموخت چون به عرفه رسید به پیامبر خدا ، حضرت ابراهیم گفت ( عرفت ) و اوگفت آری لهذا به این نام خوانده شد.
همچنان باورواعتقاد براین است که عرفات جای اعتراف به گناه ، دوری ازرنج ، صیقل قلب و راه نزدیکی به خداوند منان است، ضمناً عرفات را به قیامت کوچک تشبه کرده اند و آن را مکانی برای تحمل صبر و رنج میدانند ویکی از معنی عرف صبر و شکیبایی است.
فلسفه عبادت درعرفات از حضرت آدم (ع) شروع گردیده و تا امروز ادامه یافته و تا جهان است ادامه مییابد.
حضرت پیامبر بزرگوار اسلام محمد مصطفی (ص) وعظ و سخنرانی تاریخی خود را درهمین مکان و دربین حجاج بیان داشته است که ارشادت ایشان درخصوص روابط اجتماعی ، معاملات اقتصادی ، حقوق زنان ، اطفال و یتیم ها بوده است .
بودن درعرفات آنهم در روز نهم ذی الحجه توفیق و نعمت بزرگی برای مومنان است .
حاجیان با اهرام و با قلب مملو از عشق به خداوند در صحنه عرفات حضور مییابند و هرکدام با زبان خود به تضرع و زاری با خالق خود میپردازند ، دعا و عبادت دراین روز بهترین عمل است که خداوند رحمان آن را بامحبت تمام لبیک میگوید.
اگر حضرت آدم در میدان عرفات به عبادت خداوند پرداخت و کلماتی را که از پروردگار خود ازطریق جبرئیل امین دریافت کرده بود تعلیم گرفت ، اگر ابراهیم خلیل الله درمیدان عرفات شیطان را حقیر و خوار ساخت، اگر محمد مصطفی (ص) در این میدان به ارشادات و نطق تاریخی پرداخت، ظابطه ها و معیارهای زندگی بشری را برجسته ساخت همه حکایه از عظمت و فلسفه سترگ عرفات دارد بهتر خواهد بود که ما هم به عنوان مسلمان وپیروان راه حضرت آدم و حضرت ابراهیم و امت حضرت محمد مصطفی (ص) فلسفه عرفات و قوت در این میدان را درک نمایم آن را به عنوان قیامت کوچک در نظر گیریم و دریابیم که برای خداوند کریم حسابده هستیم و از این حساب گریزی وجود ندارد.
↧
تبصره
↧