Quantcast
Channel: manager
Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

هشدار بانک جهانی از وخامت وضع اقتصادی افغانستان!

$
0
0
هشدار بانک جهانی از  وخامت وضع اقتصادی افغانستان!

کابل باختر 22 جوزا
بانک جهانی در گزارشی اعلام کرده است که ناامنی تاثیر منفی برزندگی  خانواده‌ها در  افغانستان داشته واین کشور با رشد کم اقتصادی و افزایش جنگ، توسعه افغانستان با مشکل جدی مواجه است.
گزارشگر آژانس باختر مینگارد :، بانک جهانی در گزارش تازه خود نوشته است هفته گذشته انفجاری در کابل ،150 نفر را به کام مرگ فرستاد و این تنها یک نمونه از حوادثی است که هر روزه بر سر مردم این کشور تحمیل میشود. 
جنگ درافغانستان نسبت به  سالهای گذشته در حال افزایش بوده ،براساس آمار سازمان صلح جهانی ،افغانستان در رده چهارمین کشور بعد از سوریه، سودان جنوبی و عراق از نظر اوضاع بد امنی قرار دارد و این منجر به آواره شدن افراد بسیاری در داخل این کشور شده است.
این افزایش ناامنی باعث شده که رفاه خانواده های افغان تحت شعاع قرار بگیرد. طبق آمارها 17 درصد از خانوارهای افغانستان تحت تاثیر شوک های ناشی از. اوضاع وخیم امنیتی قرار داشتند
خانواده های که در مناطق ناامن زندگی می‌کنند، همچنین در معرض شوک های غیرامنیتی مانند بحرانهای کشاورزی،  بلاهای طبیعی و بیمارهای واگیردار قرار دارند بطوری که 53 درصد از این خانواده‌ها در فواصل بین سال 2013 تا 2014 تحت تاثیر این شوک‌ها قرار داشتند.
در  این گزارش تذکر که  در مناطق ناامن سوء تغذیه بیشتر بوده و فرصتهای آموزشی ، بخصوص برای فقرا محدود بوده است.
با برگزاری انتخابات و محول کردن مسئولیت تامین امنیت به نیروهای افغانستان و بحران که به تعقیب آن به این کشور جنگ زده، وارد شده اثر اجتماعی و اقتصادی را به همراه داشته که منجر به افزایش نابرابری های غنی و فقیر، زن و مرد  و دختران و پسران شده است. همچنین رشد اقتصادی بسیار کُند باعث افزایش فقر از 35 درصد در سال 2011 به 40 درصد در سال 2014 شده است
بیشتر افغان های فقیر در مناطق روستایی زندگی کرده و همین عامل باعث شده که آنها در برابر شوکهای وارد شده بشدت آسیب پذیر شوند و نتوانند واکنش مناسب در برابر آن انجام دهند.
این گزارش نشان می‌دهد که وضعیت ناامنی تاثیر منفی بر خانواده های افغانستان داشته با رشد کم اقتصادی و افزایش جنگ، توسعه افغانستان با مشکل مواجه بوده و فقر ادامه خواهد داشت و ادامه ، فقر و نابرابری  باعث تضعیف انسجام اجتماعی  و در خطر انداختن توسعه شده است .
در گزارش تاکید شده  تا برای بهبود فقر و نابرابری در مرحله اول باید اوضاع امنیتی و عملکرد اقتصادی تقویت شود که در شرایط فعلی این امکان وجود ندارد، افغانستان نیازمند یک رشد اقتصادی جامع و فراگیر است و در این راستا بیشتر از گذشته، نیازمند کمکهای خارجی خواهد بود.
این در حالی است که رئیس جمهور غنی دیروز در دیدار  با نماینده گان بخش خصوصی، صنعت کاران متشبثین و سرمایه گذاران تاکید کرد که حملات اخیر حمله بر اقتصاد ما بود او در این دیدار از برنامه های یاد کرد که با تطبیق آن میتوان رشد اقتصادی را در کشور  شاهد بود.
رئیس جمهور افزود که حمله تروریستی اخیر، حمله به اقتصاد ما و باعث خسارات جانی و مالی زیادی به شهروندان کشور گردید.
وی اظهار داشت که حکومت راه های کمک و قرضه را به سرمایه گذاران و متشبثین که خسارات مالی دیده اند جستجو می نماید و نظام شهر ما باید مدنی شود و در هفته جاری با اقشار مختلف در مورد نظم مصئونیت و امنیت شهر کابل مشوره خواهد کرد. او افزود: در مورد تطبیق قانون، اجماع مردمی وجود دارد و از همه می خواهم که از طریق منبر، رسانه ها و راه های ممکن دیگر در این مورد صدا بلند کنند.
غنی گفت با تلاش های حکومت مشکلات در بخش تجارت با ازبکستان از میان برداشته خواهد شد و تجارت ما با این کشور به بیشتر از یک میلیارد دالر خواهد رسید. وی افزود: گسترش خط آهن و ساخت بنادر علاوه بر انکشاف تجارت افغانستان، برای تجار افغان سهولت های بیشتری ایجاد خواهد شد.
وی همچنان گفت، حکومت به منظور توسعه روابط تجاری با کشور های تاجکستان، ترکمنستان، ازبکستان، ایران، چین و هند در حال مذاکره است و در این بخش با بسیاری از کشور ها به توافق و همکاری های دوجانبه رسیده ایم.
این گفته ها در حالی بیان میشود که افغانستان محصور به خشکه،به دلایل سیاسی و رقابت های منطقه یی نتوانسته مسیر انکشاف را به گونه لازمی  بپیماید.
جنگ و نا امنی  ، تخریب زیر بناها ، فساد اداری، رشد روز افزون معتادین در کشور، نبود ظرفیت های لازم ، عدم مدیریت دقیق بر چشمه های عایداتی ودر حالات هم ضعف مدیریت در منابع مالی ، دید رقابتی و سیاسی کشور های همسایه نسبت به  اقتصاد  وتجارت ... عوامل ان که فقر را در افغانستان افزایش داده است. ختم/  فرشته/  عبدالخالق


Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>