Quantcast
Channel: manager
Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

تبصره

$
0
0
تبصره

کابل باختر 15 حمل
اظهارات اخیر سفیر پاکستان در  واشنگتن و ارائه طرح که او برای اعاده صلح در افغانستان به نحو از مداخلات پاکستان در افغانستان پرده برداشت.
مفسر آژانس باختر مینگارد: اخیرأ اعزاز چوهدری سفیر پاکستان در واشنگتن برای حل معضل افغانستان یک طرح یا به گفته خودش یک فرمول جدید را ارایه کرده است، طرح این آقا شامل پنج ماده است.
در ماده اول این طرح بر حل معضل افغانستان از راه غیر نظامی تاکید شده است.
اگر به سیر حوادث درافغانستان درطول سالهای گذشته و وضعیت جاری این کشور نگاه کنیم در میابیم که این پاکستان بوده که بر حل نظامی قضیه افغانستان تاکید داشته و ازطریق ایجاد شبکه های تروریستی احزاب وسازمان های مذهبی تلاش کرده تا از جنگ و درگیری وضعیت در افغانستان را به سود خود چرخ دهد امروز لشکر طیبه، لشکر جنگوی ، طالبان افغان و پاکستانی ، گروه تروریستی دیگر که با شعار و  قیافه داعشی ها فعالیت می نمایند زاده سازمان های استخبارات نظامی پاکستان بوده اند پس از و  جود چنین برنامه ها آقای چوهدری از کدام راه حل غیر نظامی سخن میگوید؟
آقای چوهدری باید بداند  که سیاستمداران حرف های اغفال کننده به زبان نیاورند بل سخن را به زبان میاورند که جنبه تطبیقی داشته باشد آیا در و جود گروهک های که استخبارات پاکستان به نفع خود خلق نموده میتواند از حل قضه افغانستان با فعالیت های سیاسی خوشبین بود؟ آیا چوهدری توان آن را دارد تا استخبارات کشورش را از بلند پروازی باز دارد؟
مساله دیگر که در طرح سفیر پاکستان در واشنگتن صراحت دارد بهتر  سازی روابط میان کابل واسلام آباد است.
اگر به گذشته روابط و ناملایمات در روابط کابل واسلام آباد دقیق شویم ، دیدگاه بلند پروازانه  استخبارات نظامی و سیاسیون پاکستان در قبال افغانستان، ایجاد خلا و مشکلات،  برتری جویی و دید  کین توزانه آنها باعث گردیده تا روابط میان دو کشور سرد ودرحالاتی با مشکلات جدی مواجه باشد. آیا آقای سفیر میتواند مشکلات که سر راه بهبود روابط میان کابل  واسلام آباد قرار دارد از میان بردارد او نباید فراموش کند که نظامیان و دستگاه  استخباراتی پاکستان  عامل اصلی تنش در روابط میان کشور اند  آیا طرح او خواهد توانست درمیان نظامیان ودستگاه استخباراتی کشورش حامی و پشتیبان پیدا کند؟
مساله دیگر که در طرح آقای احزاز چوهدری وضاحت دارد بازگشت دواطلبانه مهاجرین افغان به کشور شان است .
دراین خصوص توافقنامه سه جانبه میان افغانستان پاکستان و کمشنری عالی ملل متحد برای مهاجرین وضاحت دارد اگر به مفاد این توافقنامه  عمل شود مشکل عمده وجود نخواهد داشت ودر روابطه به طرح آقای چوهدری در خصوص ادامه مذاکرات صلح باید گفت که دولت افغاستان از سالها قبل چنین یک برنامه را رویدست داشته مگر دستان وحلقات در داخل پاکستان همیشه این روند را مختل ساخته و تلاش کرده اند آن را تحت نفوذ و تاثیر خود داشته باشند .
چنانچه با اعلام خبر مرگ ملا محمد عمر، زندانی ساختن شماری از رهبران طالبان ، قتل افراد  مطرح این گروه وتوطیه های در درون طالبان ،این پروسه را عملا از پیشرفت باز نگهداشته اند، پس آیا اعزاز چوهدری میتواند که سیاسیون و نظامیان را که عزل ومقرری افراد چون چوهدری را در کنترول خود دارند قانع سازد که از ماجراجویی های شان در پروسه صلح افغانی کنار روند.
آگاهان سیاسی افغان گفته ها و طرح اخیر احزاز چوهدری سفیر پاکستان در واشنگتن را جز برنامه های اغفال کننده  پاکستان میدانند که درچوکات آن  تلاش می شود تا دیدگاه  ونظر اداره جدید امریکا را به خود معطوف سازند  ضمنأ این گفته ها  نشان میدهد که پاکستان به نحو درامور داخلی افغانستان مداخله داشته و پروسه صلح افغانی را در گروه خود گرفته است مگر  دستگاه دیپلوماسی پاکستان باید بدانند که زمانی اغفال و فریب گذشته، آنها باید روابط شان را با کشور های همسایه ، منطقه وجهان با واقعیت های موجود عیار و هماهنگ سازند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>