Quantcast
Channel: manager
Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

تبصره

$
0
0
تبصره

کابل باختر 2حمل
سال جدید تعلیمی فردا درمناطق سردسیر کشور آغازمیگردد
مفسر آژانس باختر مینگارد : قرار است فردا میلیون ها دانش آموز درکشور سال جدید تعلیمی شان را آغاز نمایند . دراین روز حدود یک میلیون طفل دیگر به عنوان جدید آموزان نیز راه مکتب را درپیش خواهند گرفت.
با آنکه آغاز مکاتب در کشور با اشتیاق وذوق تمام همراه است مگر مشکلات و چالش های هم وجود دارد که میتوان با تدبیر وکارخردانه آن را برطرف کرد.
یکی از این چالش هامسدود بودن حدود یکهزار و سه صد مکتب در ولایت های نا امن است که زمینه آموزش را از هزاران دانش آموز درکشور گرفته است.
درکنار نا امنی، بسیاری از مکاتب از سوی گروه های مسلح حتا نیروهای دولتی به عنوان قرارگاه نظامی و یا هم موضع مورد استفاده قرار گرفته اند به همین ترتیب مسایل دیگر چون عدم موجودیت تعمیر های مناسب برای مکاتب دربرخی از شهرها و ولایت های کشور، کمبود کتاب درسی ، عدم تطبیق نصاب درسی به گونه یی یکسان، کمبود آموزگاران مسلکی ، نبود ظرفیت کاری ، معدود بودن صنف های درسی... مشکلات اساسی است که معارف کشور را رنج میدهد.
درحال حاضر بیشتر از پنج میلیون طفل که 42 فیصد از 12 میلیون طفل واجد شرایط مکتب را تشکیل میدهند به مکتب دسترسی ندارند ، شش هزار مکتب درکشور فاقد ساختمان است . صدها مکتب دیگر دور تر از منازل رهایشی اند و در بسیاری ازمناطق باوجود آنکه از لحاظ امنیتی دروضعیت خوبی قراردارند دختران به دلیل باورهای سنتی اجازه پیدا نمیکنند تا دوره لیسه را تعقیب کنند.
به همین سان از یکصدو هشتاد هزار آموزگار کشور تنها 27 فیصد آنان معیارهای مسلکی را دارند ، کیفیت پا سخنگویی در مکاتب نیز باپرسش های زیادی مواجه است ، کمبود ساختمان ها برای مکاتب، کمبود کتاب درسی منجر به تقلیل ساعات درسی میشود ، ضمناً فقدان کارکنان مسلکی دربخش اداری و کمبود متخصصین برای ایجاد ظرفیت، مشکلات دیگر ئیست که معارف را رنج میدهد .
مساله دیگر که میتواند برمشکلات موجود درمعارف کشور بیافزاید ، تجارتی شدن روند آموزش و پرورش درکشور است .امروز درکنار هزاران مکتب دولتی  ودها مکتب خصوصی که درکشور فعالیت دارند مگر بسیاری ازاین مکاتب میعاری نیستند، آموزگاران مسلکی کم دارند ، ظرفیت آموزش درآنها پائین است بعضی از این مکاتب با آنکه اشتهارات و تبلیغات وسیع دارند توان تدریس شاگردان بالاتر از صنف هشتم را ندارند پراگندگی وسیع در بخش معارف خصوصی ، ضرورت مدیریت این مکاتب را جدی تر ساخته است .
متخصصان آمور آموزش ، فعالان جامعه مدنی به این باور اندکه پاسخ دهی به این مشکلات نیاز به یک مدیریت قوی و تدابیر جامع دارد درحالیکه مسوولان وزارت معارف نمیتوانند درمورد چگونگی رنگ لباس شاگردان مکاتب کشور تصمیم بگیرند . ضمناً کوشش ها برای تقویت ظرفیت کادری و کاری درمعارف باید بیشتر گردد و وزارت معارف از طریق شوراهای حمایت از معارف ، منابر مساجد ، بزرگان قومی و امکانات دیگر باید از سیاسی شدن معارف جلوگیری کنند حتابرای مخالفان مسلح باید تفهیم شود که با معارف و اهل معارف نه تنها دشمنی نکنند بل ازآن حمایت نمایند . زیرا معارف یک پدیده همگانی و افغان شمول است که باید آن را درک کرد و از آن حراست نمود حرف ها و شعارهای کلیشه دیگر نمیتواند ذهن را در ساحه معارف دراسارت خود داشته باشد رفع این مشکلات نیاز به تحرک و کار دلسوزانه دارد باید همه اقشار با معارف همگام شوند ومعارف را به عنوان یک پروسه ملی حمایت نمایند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>