![تبصره](http://www.bakhtarnews.com.af/dari//media/k2/items/cache/5aec00c0bc12d27e54be197a67764714_S.jpg)
کابل باختر/ 26/ حوت
سال جدید آموزشی یا تعلیمی درکشور درحالی آغاز خواهد شد که اضافه از یکهزار مکتب دربخش های از کشور به دلایل نا امنی و تهدید گروه های متحجرو هراس افگن مسدود است.
مفسر آژانس باختر مینگارد : میلیون ها دانش آموز درکشور با اسشتیاق تمام برای آغاز سال جدید تعلیمی درکشور لحظه شماری می نمایند.
قراراست سال جدید تعلیمی 1396 تا چند روز محدود آغاز گردد با آنکه میلیون ها دانش آموز در کشور برای فرارسیدن سال جدید تعلیمی و آغاز دورس شان شادمان و خرسند اند مگر هزاران دانش آموز دیگر با نا امیدی شاهد آغاز سال جدید تعلیمی درکشور خواهند بود. زیرا از جمع اضافه از هفده هزار مکتب درافغانستان اضافه از هزار مکتب به دلیل نا امنی و تهدید های گروه های تروریستی به روی دانش آموزان بسته اند و شاگردان این مکاتب فرصت رفتن به مکتب را ندارند.
این مشکل در ولایت های چون هلمند ، فراه ، ارزگان ، کندز ، شیندند هرات ... محسوس است . زیرا گروه های تروریستی با تحجر و برداشت غلط که دارند عامل اصلی مسدود شدن این مکاتب اند و عملاً سرنوشت و آینده هزاران دانش آموز را زیر سوال برده اندکه دراین مکاتب درس میخواستند.
طالبان متحجر دشمنی شان را با معارف و اهل معارف هیچگاهی پنهان نکرده اند آنها با آنکه خود را برخاسته از مدارس دینی میدانند مگر در برابر علم ودانش و نظام آموزشی کشور سخت دشمنی دارند .
چنانچه آنها در بخش های از شیندند هرات دروازه های مکاتب را نه تنها به روی دختران بسته اند بل ادامه فعالیت های هراس افگنانه آنان بر پروسه آموزش پسران نیز اثر گذاشته است.
این گروه درولایت فراه با پخش شب نامه های تهدید کرده اند که باید پنج مکتب دخترانه درمرکز این ولایت بسته شود، دلیل آنها هم بسیار بی مفهوم و بی معنا بوده است ( چرا درلابراتوار های این مکاتب اسکلیت انسان است) به همین ترتیب طالبان با ادامه فعالیت های هراس افگنانه شان درولایت های دیگر باعث مسدود شدن مکاتب شده اند و یا هم با ایجاد فضاء رعب ووحشت دختران رااز رفتن به مکاتب مانع گردیده اند.
این گروه در زمان پنج سال حاکمیت درافغانستان، دختران را از رفتن به مکتب مانع شده بودند باگذشت پانزده سال از سقوط حکومت خود کامه و متحجر شان تغییرات درسطح ملی وبین المللی به میان آمد این گروه همچنان علم ستیز و دانش ستیز باقی مانده است و هیچگاهی چیزی در رابطه به ارزش های ملی ومنافع ملی نیاموخت.
طالبان درحالی اضافه از هزار مکتب را به روی فرزندان این کشور بسته اند که خود ادعا بلند تحقق شریعت و دساتیر دینی را دارند اگر آنها از شریعت حرف میزنند چرا به ارزش های دینی و دساتیر شرعی ارزش قایل نیستند.
آیا پیامبر بزرگوار اسلام ناجی بشریت رسالت اش را با حرف زیبا، معقول و پربار اقراء آغاز نکرد ؟
آیا پیامبر بزرگوار اسلام در یک حدیث صریح وواضح نگفته که کسب علم بر مرد و زن مسلمان فرض است .؟
آیا همین پیامبر بزرگوار اسلام حضرت رسول اکرم (ص) نبود که شرط آزادی اسراء کفاررا مرتبط با سواد ساختن یک مسلمان دانست ؟
همه اینها نمایانگر آن است که دراسلام کسب علم و دانش ، خواندن و نوشتن یک وجیبه و یک امر است پس چرا طالبان کاری می نمایندکه در تضاد با ارزش های دینی است.؟
حرف واضح این است که آنها فقط با شعار های اسلامی و حرف های کاذب به میدان آمده اند درحالیکه خود از سواد دینی بهره چندانی ندارند اگر میداشتند مانع رفتن فرزندان مسلمانان به مکتب نمی شدند درحالیکه دولت افغانستان خود را حامی و بانی معارف درکشور میداند و درتلاش است که هیچ طفل و شهروند کشور که با شرایط نظام آموزشی کشور مساعد اند از رفتن به مکتب باز نماند و برای تقویت معارف و گسترش آن از هر امکان وسیع استفاده میکند.
تاکید دولتمردان ، فرهنگیان و مردم افغانستان این است که دید در برابر معارف، تحصیل، آموزش و پرورش ، نباید دید سیاسی باشد و فضای تحصیلی و آکادمیک کشور از زدوبندهای سیاسی به دور باشد.
بهتر است طالبان نیز این مساله را درک کنند ودیگر مانع رفتن اطفال کشور به مکتب نشوند ورنه نزد خداوند بزرگ و مردم افغانستان جوابگو خواهند بود و تاریخ آنهارا به عنوان دشمن علم و دانش معرفی خواهد کرد.