![نماینده فوق العاده رییس جمهور در همایش غنی سازی مواد غذایی اشتراک کرد](http://www.bakhtarnews.com.af/dari//media/k2/items/cache/df3a2b9e6dc0cc26d3cb53dbf279b63a_S.jpg)
کابل باختر 30 قوس
همایش غنی سازی مواد غذایی از سوی اتاق های تجارت، وزارت صحت عامه و اداره انکشافی ایالات متحده امریکا امروز در کابل برگزار شد.
به اساس معلومات دفترمطبوعاتی نماینده فوق العاده رییس جمهوربه آژانس باختر، احمد ضیا مسعود نماینده فوق العاده رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومتداری خوب، در این همایش گفت: "خوشحالم در همایشی اشتراک می کنم که موضوع آن به زنده گی مردم ارتباط مستقیم دارد. هرچند کشور ما به دلیل جنگ و نابسانی، تا هنوز نتوانسته است به طرف جهش اقتصادی، تولید و تورید مواد غذایی با کیفیت گام بردارد اما دسترسی مردم به مواد غذایی با کیفیت و صحی نیاز اساسی است که باید تهیه شود."
احمد ضیا مسعود گفت که نبود مواد غذایی با کیفیت در کشور اثرات ناگوار به نسل جوان به ویژه کودکان و زنان گذاشته است. چون استفاده از غذایی بی کیفیت باعث شده است تا نسل آسیب پذیر کشور نتوانند رشد ذهنی و جسمی قابل ملاحظه داشته باشند و در موارد زیاد با امراض مختلف روبرو اند که اگر جلو آن گرفته نشود اثرات نگوار به نسل های آینده به جا خواهد ماند.
احمد ضیا مسعود علاوه کرد که ولایات و ولسوالی های دور دست کشور از نبود مواد غذایی بی کیفیت و نبود ویتامین ها و مینرال های مخصوص رنج میبرند و این سبب شده است که شهروندان به بیماری های مختلف دچار شوند. به همین خاطر بسیار مهم است که برای تهیه مواد غذایی با کیفیت برای غنی سازی مواد غذایی توجه بیشتر شود.
همچنان وی اضافه کرد که وزارت های صحت عامه، زراعت و آبیاری و اداره ملی نورم ستندرد مسوولیت دارند تا در قسمت کنترول کیفیت مواد غذایی از تولید و تورید، افزایش تولید مواد غذایی در کشور و تعیین معیار ها برای تشخیص مواد غذایی با کیفیت کار های عملی داشته باشند.
نماینده فوق العاده رییس جمهور همچنان تاکید کرد که وزارت صحت عامه باید در قسمت تقویت ماشین آلات پیشرفته برای شناسایی مواد بی کیفیت چه در تولید و یا تورید مواد غذایی برنامه هایی را روی دست گیرد و بخش خصوصی نیز با نظارت ادارات دولتی حاضر به سرمایه گذاری در بخش کنترول کیفیت میباشد.
احمد ضیا مسعود گفت که اداره ملی نورم ستندرد در دو سال گذشته توانست ستندرد های را برای شناسایی مواد غذایی با کیفیت تهیه کرده است که با موجودیت لابراتوار های معیاری تطبیق خواهد شد و کنترول کیفیت مواد غذایی باید در خود بنادر با حضور نمایند گان ادارات مربوط صورت گیرد تا شهروندان کشور از استفاده مواد غذایی وارداتی تشویش نداشته باشند.
نماینده فوق العاده رییس جمهور از برگزار کننده گان این همایش در کابل سپاسگزاری کرده بیان داشت که این کار آنان تاثیرات و نیتجه مثبت در دراز مدت برای مردم خواهد داشت و این کار میتواند در تقویت جسمی و ذهنی مردم و نسل های آینده تاثیر داشته باشد.
در این همایش فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه، اسدالله ضمیر وزیر زراعت و آبیاری، غزال حبیب یار صافی سرپرست وزارت معادن و خانجان الکوزی معاون اتاق های تجارت و صنایع کشور در صحبت هایشان از خوب های غنی سازی مواد غذایی در کشور یاد آورد شدند.
و وزارت خانه ها برنامه هایشان را برای تنظیم و کنترول کیفیت مواد غذایی ارائه کردند.