![افغانستان و افراط گرایی ، دریک سمینار علمی مورد بررسی قرارگرفت](http://www.bakhtarnews.com.af/dari//media/k2/items/cache/8335ea62cc368dedece3e72ec4e33fab_S.jpg)
کابل باختر/ 20/ قوس
افغانستان و افراط گرایی موضوع مورد یک سمینار علمی بودکه امروز ازسوی موسسه فرهنگی تسامح درکابل برگزار شد.
درکار سیمینار شماری از چهره های سیاسی ، وکلای مردم درشورای ملی وکارکنان عرصه مطبوعات شرکت داشتند.
سید حسین ارشاق حسینی فعال جامعه مدنی، افراط گرایی را یک معضل جدید و جدی در جامعه افغانی معرفی کرد که لباس تقدس را به تن کرده دین ، شریعت، کلام و سنت را افزار کار خود ساخته است و خشونت را ترویج میکند.
او هشدار داد اگر با این پدیده هشیارانه و راهبردی برخورد نشود چشم انداز به فردا امید آفرین نخواهد بود.
درکار سیمینار عبدالحفیظ منصور نماینده مردم کابل درولسی جرگه نیز صحبت کرده گفت که افراط گرایی با سلیقه و برنامه های کشور ها شکل گرفته است. او ضمن آنکه معرفی اسلام میانه و یا اسلام تند را کار غربی ها و امریکایی ها دانست گفت: بعضی از کشور های منطقه چون ایران ، پاکستان و عربستان سعودی از گروه های افراطی برای خود مدل ساخته اند ونظر به ضرورت و نیاز خود ازاین گروه های تعریف خوب و بد دارند.
مبارزراشدی سابق وزیر مبارزه با موادمخدر، افراط گرایی را یک مشکل منطقه یی دانسته که عوامل آن با تفکر دینی پیوند دارند و برای آنها هویت دینی مورد بحث است نه معرفت دینی .
همچنان درکارسمینار شماری دیگر از فعالان سیاسی و نماینده گان مردم چون شاه گل رضایی ، داکتر عبدالوهاب رحمانی و روح الامین داکتر روانشناسی نیز صحبت کرده دیدگاه شان را درخصوص افراط گرایی و پیامد آن برای افغانستان ومنطقه بیان نمودند.
آنها تاکید کردند که برای حل همچو مشکلات جز گفتگو و دیالوگ راه دیگری وجود ندارد و باید دربرابر نقد و انتقاد احترام گذاشت زیرا نقد و انتقاد به معنی به حاشیه راندن و دور نمودن نیست بل گفتمان های اجتماعی ، فرهنگی سیاسی ... را تقویت میکند.