![قوماندان عمومی نیروهای ناتو: بهترین راه مبارزه با هراس افگنی آموزش نیرو های امنیتی است](http://www.bakhtarnews.com.af/dari//media/k2/items/cache/9e5c37da495c105cd61a8bd5ff3fa77c_S.jpg)
کابل باختر/ 6/ قوس
قوماندان عمومی نیروهای ناتو بهترین راه برای مبارزه با هراس افگن را آموزش نیروهای امنیتی میداند.
به گزارش آژانس باختر ، سرمنشی ناتو می پذیرد که روند آموزش های امنیتی افغان باید زودتر انجام میشد او که درپوهنتون اکسفورد یونین بریتانیا سخن میزد تاکید کرد که افغانستان درس های برای ماموریت های آینده ناتو داده است.
وی حضور نیروهای امریکایی و ناتو را درافغانستان تصمیم جدی برای سرکوب هراس افگنان میداند . اما وی به گونه یی مشکلات دربرنامه های این سازمان درافغانستان را برجسته میسازد.
به باور ینس ستولشنبرگ به درازا کشیده شدن نیروهای افغانستان ریشه در آموزش دهی دیرتر نیروهای افغانستان دارد.
او همچنان گفته است که این درس ها هستند که به افغانستان ارتباط ندارد و اگر ما میتوانستیم که آموزش نیروهای افغان را زودتر آغاز میکردیم میتوانستیم ماموریت جنگی مان را درافغانستان زودتر پایان می دادیم .
مگر من فکر میکنم این درس های برای کشورهای دیگر است زیرا بهترین راه برای مبارزه با هراس افگنی آموزش نیروهای یک کشور است .
درهمین حال برخی از مقامات امنیتی به این باور اندکه تعهد درازمدت ناتو به ویژه ایالات متحده امریکا به افغانستان باید به تجهیز و تحویل بیشتر نیروهای افغان بیانجامد.
وجنرال محمد رادمنش معاون سخنگوی وزارت دفاع همچنان میگوید ما دربخش نظامی در هر جای که باشد هماهنگی ایجادمیکنم چه از طرف ما وچه ازطرف ما و ازطرف ناتو هرمشکلی وجود داشته باشد با حل شود.
این گفته ها درحالی ابراز میشود که با افزایش فعالیت های هراس افگنان درافغانستان نیروهای افغان مسوولیت کامل تامین امنیت کشور را به دوش گرفته اند انتقاد های وجود دارندکه ناتو دربیش از یک دهه گذشته درتجهیز بهتر این نیروها توجه جدی نکرده است .
اما آگاهان امور میگویند که امروز سلاح نیروهای امنیتی ما را و سلاح های تروریستان را درافغانستان ببینید این چگونه تجهیز و تمویل است که سلاح های ابتدایی و کهنه نیروهای ما هیچ تغییر نکرده و ما دربخش های هوایی هم دارای امکانات معیاری نیستیم.
با آنکه اکنون بیش از سیزده هزار نیروهای امریکایی و ناتو درافغانستان مشغول آموزش ، مشوره دهی وتجهیز نیروهای افغان اند اما بارها شماری از مقام های کشور های غربی پایان یافتن ماموریت جنگی این نیروها را درافغانستان پیش ازوقت گفته اند.