Quantcast
Channel: manager
Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

رئیس جمهور غنی: زن شخصیت درجه اول است و بحیث زن مورد احترام همه می باشد

$
0
0
رئیس جمهور غنی: زن شخصیت درجه اول است و بحیث زن مورد احترام همه می باشد

کابل باختر 3 قوس
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان امروز در مراسم گرامی داشت از روز بین المللی منع خشونت علیه زنان، گفت: امروز روز تجلیل، روز تشخیص و روز تصمیم است. روز تجلیل از مقام زن بحیث زن و بحیث شخصیت مساوی با مرد، نه بحیث فرد و شهروند درجه دوم.
به اساس معلومات دفترمطبوعاتی ریاست جمهوری به آژانس باختر، در این مراسم که در ارگ انجام شد، در آن خانم اول کشور، داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه، داکترسیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر و شمار دیگری از مقامات دولتی و اعضای کوردیپلوماتیک مقیم کابل حضور داشتند، رئیس جمهور افزود: اجماع جهانی، منطقه یی، اسلامی و بالاخره اجماع ملی که بر اساس قانون اساسی صورت می گیرد این است که زن شخصیت درجه اول بوده و بحیث زن مورد احترام همه می باشد.
رئیس جمهور، گفت: امروز هدفی را که تجلیل می نماییم، از واقعیتی که زندگی می کنیم نهایت فاصله دارد و تشخیص این است که امروز خشونت علیه زن هم یک پدیده بین المللی است و بدبختانه یک مشکل جدی ملی نیز می باشد.
رئیس جمهور با اشاره به صحبت خانم فاطمه در این مراسم، گفت، این شروع یک گفتمان ملی است و تقاضای من از تمام مردم ما این است که این درد را درد خود بدانند، درد یک دختر ندانند، بلکه آنرا درد تمام دختران افغانستان بدانند.
وی گفت: امید است که احترام رئیس جمهور به بانوی اول و احترام طارق پسرم به مریم دخترم یک نمونه شود که هر مرد افغان زن خود را به همین سویه احترام کند و هر پسر افغان خواهر خود را به همین اندازه دارای اهمیت بداند.
محمد اشرف غنی افزود: خشونت و بد رفتاری با زنان در تضاد کامل با مقام خلافت و کرامتی است که خداوند به نوع آدمی بخشیده است. پیامبر اکرم نیز، چنانکه در کتاب سنن نسائی و برخی دیگر از کتاب های حدیث آمده است، با تأسی به رهنمودهای الهی اعلام داشت که باید با زنان به نیکی رفتار شود.
رئیس جمهور با تاکید گفت: بی حرمتی به مقام زن و اقدام به خشونت در برابر وی هم تخطی از تعالیم اسلام است و هم در تعارض با قوانین و عرف های بین المللی قرار دارد.
محمد اشرف غنی خاطر نشان کرد: خشونت علیه زن به زبان ساده ضرب و شتم وی است که افراد بی خبر از تعلمیات دین و محروم از تربیه، مرتکب آن می شوند.
وی افزود: خشونت علیه زنان تنها به این خلاصه نمی شود، فروختن خواهر و دختر در بدل مقداری از پول یک شکل نادرست خشونت است که متاسفانه در جامعه ما هنوز هم به مشاهده می رسد. ندادن میراث به زنان، سلب حقوق مالی آنان، محروم کردن دختران از تعلیم، عروسی های جبری، عروس کردن دختران کم عمر اشکال مختلف دیگری خشونت می باشند و ما باید بر اساس دستورات دین خود و حقوق انسانی با آن مبارزه کنیم و آنرا از بین ببریم.
رئیس جمهور کشور گفت: مقابله با خشونت علیه زنان هم مسئولیتی اخلاقی، هم وظیفه ای قانونی، هم وجیبه ای دینی و هم ضرورتی انسانی است، تا دختران ما در کنار پسران ما زندگی توأم با خوشبختی داشته باشند، تا همه بدون تبعیض به آرزوها و رؤیاهای شان دست یافته بتوانند، تا مرد و زن جامعه ما به رفاه و آسایشی که حق شان است، دست پیدا کنند.
وی تصریح کرد: برای این هدف، لازم است میان نهادهای عنعنه یی و نهادهای مدنی جامعه ما، در کنار تلاش هدفمندانۀ سیستم های تعلیمی و تحصیلی ما، همزمان با تلاش های آگاهانه و مسئولانه رسانه های ما، همکاری و هماهنگی وجود داشته باشد.
رئیس جمهور غنی افزود: من افتخار می کنم که زنان ما امروز صاحب صدای بلند جمعی اند که در مطابقت با اصول دینی و ملی ما بمنظور جلوگیری از خشونت علیه شان تلاش میکنند. امروز از همه فعالین مدنی زن و مرد که در راه حقوق زنان مبارزه کرده اند من از صمیم قلب تشکر می کنم.
وی افزود: علمای کرام  دراین نقش بسیار اساسی و عمده دارند فعالیت های آنان ها از طریق مساجد و منابر به آشنا ساختن مردم ما به تعالیم دینی ما دارای اهمیت خاص است، توصیه های اکید دین مبین اسلام را برای خودداری از خشونت و بدرفتاری با زنان وقتی که این ها توضیح می دهند، نقش بسیار اساسی دارد.
رئیس جمهور با اشاره به فعالیت های نهاد های عدلی و قضایی در زمینه محو خشونت علیه زنان گفت: در حال حاضر شمار زنان محبوس از ۹۰۰ تن کاهش یافته است و در هر فرمان برای زنان عفو درخواست کرده ایم. وی افزود: دستگاه قضایی به این نتیجه رسیده است که برای یک زن یک سال حبس مساوی به دو سال حبس برای مرد تلقی شود.  
رئیس جمهور با اشاره به فرهنگ زن ستیزی در ادارات دولتی گفت: این برخورد قابل تحمل نیست و مکلفیت تمام ما است تا در رفع و تغییر این فرهنگ زن ستیز تلاش نماییم. دولت وسیله ایجاد فرصت و مساوات و وسیله تطبیق قانون اساسی است و فرهنگ زن ستیز تخلف و تمرد از قانون اساسی و از روحیه ملی ما می باشد.
رئیس جمهور از نهادهای مدنی خواست تا سطح آگاهی عمومی را نه تنها در سطح شهرها، بلکه درقریه ها و ولسوالی ها نیز بالا ببرند و مردم را به عواقب سوئی که از  اِعمال خشونت بر زنان ناشی می شود، باخبر کنند.
وی در اخیر سخنانش، گفت که دریک جلسه خاص کابینه بالای پیشنهادات وزیر امور زنان در رابطه به بهبود حقوق زنان غور خواهد کرد و تصامیم عملی اتخاذ خواهد شد.
در این مراسم داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه نیز صحبت کرده، گفت که این مراسم یک تجلیل سمبولیک نیست بلکه آغاز یک تحول و ادامه یک حرکتی است که توسط شهروندان آغاز شده و ایجاب حمایت حکومت را می کند.
وی افزود: قضایای خشونت علیه زن که از خانواده تا محیط زندگی و محیط کار و در سطح عام در سراسر کشور، نمونه های نفرت انگیزی داشتیم و داریم  که صدمه ای است به روان ملت و یک خساره به سلامت کشور و آینده این سرزمین می باشد.
رئیس اجرائیه گفت: هر کدام ما در هر جا و مقامی که هستیم در زمینه محو خشونت علیه زنان، مسئولیت داریم و اگر هر کدام ما دست به کار شویم، این وضعیت تغییر می کند.
وی در اخیر سخنانش گفت که مسئولیت همه ما بخصوص رسانه ها، نهاد های مدنی، علمای کشور می باشد که در زمینه محو خشونت علیه زنان تلاش های زیادی را به خرج دهند.
دلبر نظری وزیر امور زنان در این مراسم گفت که خشونت علیه زن یک پدیده افغانی نبوده بلکه یک مشکل جدی جهانی می باشد که در طول تاریخ بشر وجود داشته است. خشونت علیه آنان تقریباً در تمام طبقات اجتماعی، اقتصادی، نژادی، سنی و جغرافیایی یافت می شود و به همین دلیل حرکت کمپاینی شانزده روزه محو خشونت علیه زنان از تاریخ ۲۵ نوامبر تا ۱۰ دسمبر که مصادف است با روز جهانی حقوق بشر، همه ساله دایر می گردد.
وی افزود: هدف اساسی این برنامه بالا بردن آگاهی عامه، بسیج مردم در همه سطوح برای ایجاد تغییر است. شعار انتخاب شدۀ جهانی امسال" سرمایه گذاری برای زنان به هدف محو خشونت برای زنان" است.
وی در رابطه به فعالیت های وزارت امور زنان در زمینه محور خشونت علیه زنان گفت: تعداد قضایای خشونت علیه زنان در سال جاری ۳۳۷۲ قضیه در وزارت امور زنان ثبت شده است که ۸۷۴ قضیه از طریق میانجیگری و مصالحه حل و فصل گردیده، ۱۱۸ قضیه در محاکم استیناف ولایات مورد رسیدگی قرار گرفته است، ۲۲۸ قضیه از طریق محاکم ابتدایی ولایات مورد رسیدگی و متباقی قضایا در ارگان های عدلی و قضایی تحت دوران می باشد.
وی گفت که سطح ثبت شکایات بنابر بیداری مردم افزایش یافته است، دیگر زنان در برابر مظالم خشونت خاموش نمی مانند، دیگر فریادها، اعتراضات، شکایات دادخواهانۀ زنان رسانه ای شده است و طلسم ترس و سکوت را در جامعه شکسته اند.
در این مراسم فاطمه یکی از خانم های ولایت بغلان که مورد خشونت شوهرش قرار گرفته بود، قصۀ این خشونت ها را بیان داشته، گفت که به سن ۱۴ سالگی ازدواج کرد و از سوی شوهرش که یک شخص بد اخلاق و معتاد بود، مورد خشونت قرار می گرفت.
وی گفت که از مدت شش سال بدینسو در دفتر زنان برای زنان( خانه امن) زندگی می کند و در صنف های حرفه یی اشتراک می کند و از زندگی در خانه امن رضایت دارد.
فاطمه ضمن اینکه خواهان توجه بیشتر حکومت به خانه های امن گردید، گفت که بسیاری از رسانه ها خانه های امن را جای بد معرفی می کنند که چنین نیست، زیرا زنان زیادی در آنجا زندگی می کنند و به مشکلات شان رسیدگی صورت می گیرد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>