Quantcast
Channel: manager
Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

نظامیان پاکستانی درفکر تهیه امکانات نظامی برای طالبان از بازار های مناطق قبائیلی اند

$
0
0
نظامیان پاکستانی درفکر تهیه امکانات نظامی برای طالبان از بازار های مناطق قبائیلی اند

کابل باختر/ 26/ عقرب
نظامیان پاکستانی چند دکان اسلحه فروشی درمناطق قبائیلی را به دلیل آن که مالک آن از فروش اسلحه به طالبان خودداری نموده بود، انفجار دادند.
گزارشگر آژانس باختر مینگارد : این واقعه در روز های اول ماه جاری عیسوی در وانه که بخشی از وزیریستان جنوبی است اتفاق افتاد . دکان های که منفجر شد مربوط به میرزا علم خان وزیر یکتن از بزرگان قوم احمدزی دروزیریستان بود این بزرگ قومی مخالف حضور شرارت پیشه گان ( طالبان و القاعده ) در مناطق قبائیلی وزیرستان جنوبی بود به همین دلیل اسامه بن لادن که باید بر اساس برنامه استخبارات پاکستان درمناطق قبائیلی مخفی میشد دراین منطقه راه نیافت و در ایبت آباد مخفی شد.
منابع محلی در وانه گفته اند نظامیان در لباس ملکی دکانداران اسلحه فروشی در وانه را ترغیب میکردند تا اسلحه شان را به طالبان به فروش برسانند،مگر شماری از دکانداران منجمله رهبر قبیله میرزاعلم خان از فروش آن به طالبان خودداری کردند . درحادثه که روز گذشته دروانه رخ داد یک افسر ارتش پاکستان کشته و شش سرباز او زخمی شد.
جگرن عمران که با افرادش به اسلحه فروشی های این محل آمده بود به نشانه تهدید یک بمب دستی را با خودگرفته و با آن بازی میکرد و به دکانداران تفهیم مینمودتا اسلحه ومهمات شان را برای طالبان بفروشند بمب از دست عمران به زمین افتاد انفجار کرد و او را شدیداً زخمی ساخت که بعداً در شفاخانه جان سپرد نظامیان پاکستانی چگونگی قتل عمران را توضیح ندادند.
این واقعه در روز نامه های پاکستانی بازتاب متفاوت داشت برخی از روز نامه ها چون دان و فرنتیر پست ، مرگ جگرن عمران را ناشی از تعبیه ماین دریک دکان در وانه ذکر کردند ، روزنامه دیلی آن را ناشی از انفجار یک ماین کنار جاده گزارش داد مگر شاهدان عینی گفتند که درقضیه قتل جگرن عمران پنهان کاری شده و دراین پنهانکاری رسانه های پاکستانی هم دخیل اند درحالیکه اصل واقعه به زورگویی این افسر برمیگردد که میکوشید از راه تهدید وزور برای طالبان اسلحه پیداکند.
کمیسیون حقوق بشر پاکستان هم با همین مساله موافق است وحضور جگرن عمران را درمناطق قبائیلی بیشتر به برنامه های استخبارات پاکستان و نظامیان آن کشور ربط میدهد که ثابت میسازد مناطق قبائیلی، میدان معامله داد و ستد و پنهان کاری های نظامیان پاکستان و طالبان افغان است.
به تعقیب این حادثه نظامیان پاکستانی تصمیم به تخریب دکان های اسلحه فروشی که مربوط بزرگ قومی است در وانه گرفتند مگر سران قبائیل با این کار موافقه نکردند سرانجام نظامیان پاکستانی سوار بروسایط نظامی به بازار آمدند دکانها را از دکانداران و مشتریان تخلیه کردند و آنها را منفجر ساختند.
کمیسیون حقوق بشر پاکستان میگوید که نظامیان پاکستانی اهداف مشخصی را درمناطق قبائیلی دنبال میکنند و عملیات ضرب غضب که ازسوی آنها به راه انداخته شده به جز از شمشیرکشیدن و خاموش ساختن قبائیلی ها، برنامه دیگری نیست دراین عملیات طالبان و تروریستان که اهداف اصلی برنامه ضرب غضب معرفی شده نه تنها مصئون اند بل قوی تر شده و درمحلات بهتر مخفی ساخته شده اند درعوض ، این باشندگان مناطق قبائیلی اند که خانه ، زمین و دکان شان را دراین عملیات ها ازدست داده اند.
فعالان مدنی درپاکستان ، مدافعان حقوق بشر و شماری از سیاسیون در آن کشور میگویند که حادثه اخیر دروانه ثابت ساخت که نظامیان پاکستانی از هر امکان برای تجهیز طالبان و فعال نگهداشتن تنور جنگ درافغانستان و مناطق قبائیل استفاده میکنند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

Trending Articles