کابل 19 عقرب باختر
محمداشرف غنی رئیسجمهوری اسلامی افغانستان امروز در دیدار با نمایندگان شرکتهای ساختمانی و صنعتی، نظریات و پیشنهاد های شانرا استماع کرد و از سرمایه گذاری آنها در کشور تشکر کرد، آن را نشانۀ باورمندی برای آیندۀ افغانستان دانست.
به اساس معلومات دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری به آژانس باختر، سید سعادت منصور نادری وزیر امور شهر سازی، از برگزاری موفقانه کنفرانس دو روزۀ ملی شهری یاد کرد گفت، در این کنفرانس در بخش صنعت، تولید و ساختمان سازی دستآوردهای خوبی داشتیم. او افزود که طی دو روز دستآوردهای یک ساله را با مردم شریک نمودیم و انتظار میرود سال آینده در عرصه های مصوونیت شهری، امور ساختمانی و انکشافی دستآوردهای بیشتری داشته باشیم.
شیرباز کمین زاده رئیس اتحادیۀ صنعت کاران، ضمن معرفی فابریکات تولید مواد ساختمانی، از رئیس جمهور تشکر کرد، که به گونۀ بی سابقه یی از صنعتکاران حمایت نموده است.
او گفت ، دشمنان افغانستان میخواستند که کشور را در بخش صنعت وابسته و نیازمند نگهدارند، اما از اثر توجه رئیس جمهور به تولیدات داخلی، در زمینه های مختلف به سوی خودکفایی روان هستیم.
کمین زاده گفت، اکنون در سراسر کشور ۱۸ فابریکه ذوب آهن و ۲۳۰ کارخانه و همچنان در مناطق مختلف کشور صنایع با کیفیت رخام و مرمر موجود می باشد.
به گفتۀ او در زمینۀ تولید وسایل برقی در ولایت هرات سرمایه گذاری بیشتر صورت گرفته است، که در آن کیبل ها و سویچ ها تولید میگردد و در داخل، بازار خوبی دارد.
کمین زاده اضافه کرد که افغانستان در بخش تولید گچ خودکفا شده است و از حکومت خواست از تولیدات استفاده نماید تا مردم نیز تشویق شوند.
نعیم یاسین رئیس اتحادیۀ شرکت های ساختمانی از شرکت های مشهور ساختمانی که در امور ساختمانی تجارب و دستآورد دارند یاد کرد گفت، در سومین کنفرانس ملی شهری ۴۰ شرکت دعوت گردیده بود که تولیدات شان در نمایشگاه به نمایش گذاشته شد. او اضافه کرد: ما تلاش می ورزیم تا سروی را انجام دهیم که چگونگی استندرد و کیفیت تولیدات مشخص گردیده، بدانیم که چه مقدار و چه اندازه به فروشات موجود میباشد.
حاجی حلیم رئیس شرکت صنعتی نگین، برخ مشکلات و پیشنهاد ها را مطرح کرد گفت، حکومت باید برای کاهش تعرفۀ گمرکی بخاطر نفع تولیدات داخلی توجه خاص نماید و جلو تولیدات و واردات بی کیفیت را بگیرد. او افزود: دولت بخاطر تشویق و استفاده از تولیدات داخلی باید یک نمایشگاه دائمی تولید مواد ساختمانی را در وزارت امور شهری ایجاد نماید.
رئیس جمهور محمد اشرف غنی گفت، همۀ خواست های شما را شنیدم و خواست های مشخص شما باید عملی گردد، دولت به همین مقصد شوراهای عالی اقتصادی و شهری را ایجاد کرده است، تا مشکلات و خواست های شما شنیده شود، تولیدات داخلی تشویق و موانع سد راه آن برداشته شود.
رئیس جمهور گفت، دو مشکل که میان دولت و سکتور خصوصی موجود است، وزارت امور شهرسازی راه های حل برای آن جستجو می نماید. او افزود: در بخش تولید و ساختمان سازی، کیفیت مسألۀ نهایت مهم می باشد، در صورتیکه به کیفیت توجه نشود بهعکسالعمل جامعه مواجه خواهید شد، و باید قیمت با کیفیت همخوانی داشته تا زمینۀ واردات فراهم نشود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد که قراردادها باید در زمان معّین تطبیق گردد، زیرا بعض قراردادها شش و حتا ده سال وقتگیر است، ضرورت است تا مشکلات مشخص و به گونۀ مشترک مورد ارزیابی قرار گیرد و برای حل آن فکر شود. او افزود که فضای اعتماد میان دولت و سکتور خصوصی ایجاد شده، اما این کار شیوۀ رسمی دارد که همراه تان شریک میگردد.
رئیس جمهور اضافه کرد که سکتور خصوصی افغانستان باید بررسی شود که کدام شرکت چه قسم ظرفیت ها را دارا می باشد، از پیشرفت شرکت های ساختمانی و صنعتی برداشت میشود که کارها چه اندازه با معیارهای بین المللی مطابقت دارد.
رئیس جمهور غنی فاصله بیلانس میان واردات و صادرات را از فقر و فساد خطرناکتر و آنرا حالت نا مناسب دانست گفت، پیش از این در افغانستان مفکورۀ صادراتی وجود نداشت، تلاش ما اکنون این است که افغانستان به یک کشور صادراتی مبدل شود. او افزود که ما برای شرکت های افغانی نسبت به شرکت های بیرونی 25 فیصد ترجیح داده ایم، اما آنها نیز باید تلاش ورزند که بالای کیفیت تمرکز کنند و معیارهای جهانی را در نظر گیرند.
محمد اشرف غنی خاطرنشان کرد که با ازبکستان در داد و ستد پیشرفت های خوبی نموده ایم و در راستای سرمایه گذاری برخی راه ها گشایش می یابد که در آینده رخام و مرمر از طریق آسیای میانه به چین و کشورهای دیگر صادر خواهد شد.
او افزود که افغانستان در بخش های زیربنا مانند، تولید انرژی برق، سرک و خط آهن برنامه هایی دارد که در ۴۰ سال دیگر در این بخش ها سرمایه گذاری جریان خواهد داشت و در آینده منبع بزرگ عایدات افغانستان از انرژی برق خواهد بود.
رئیس جمهور اظهارداشت، در بخش سرمایه گذاری داخلی مشاوریت خاص ایجاد می گردد، تا از این طریق سرمایه گذار داخلی تشویق شود و تجار ما به یک سرمایه گذار تجارتی مبدل گردد. او گفت که در بخش تولیدات سیاست حمایوی وجود دارد، و میخواهم این را به نسل بعد انتقال دهم و همانند میثاق ملی شهروندی، میثاق ملی اقتصادی را ایجاد نمایم.
↧
رئیسجمهورغنی: پیش ازاین در افغانستان مفکورۀ صادراتی وجود نداشت
↧