کابل باختر/ 28/ حمل
درنشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی که اخیراً دراستانبول ترکیه برگزار گردید، برمبارزه جدی علیه تروریزم و افراط گرایی تاکید گردید.
مبصر آژانس باختر مینگارد : اخیراً نشست وزرای خارجه و به تعقیب آن نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی درشهر استانبول ترکیه برگزار و شرکت کنندگان این دو نشست با صدور اعلامیه یی، تروریزم و افراط گرایی را مشکلات اصلی جهان امروز دانسته به مبارزه جدی و فراگیر علیه آن تاکید کردند.
این دو نشست درست زمانی برگزار میگردد که تروریزم و افراط گرایی با انواع ، اهداف و مقاصد مختلف درجهان شکل گرفته و باگذشت هر روز ازبشریت قربانی میگیرد و انتخاب شهراستانبول برای برگزاری این نشست نیز نمیتواند یک امر تصادفی باشد این شهر و شهر های دیگر ترکیه طی ماه های اخیر گواه حملات خونین تروریستی بوده اند .
همچنان فعالیت های تروریستی درافغانستان ، پاکستان ، عراق ، سوریه ، بلژیک ، فرانسه ، روسیه ... نیز جان شماری زیادی از انسانها را گرفته است و این درحالیست که افراط گرایی دامنگیر تمامی ادیان است و این امر سبب تقابل ، عقده ، انتقام جویی و فعالیت های تروریستی شده است.
مگر با تاسف بیشتر از هرحلقه دیگر ، افراط گرایی و تروریزم با نام اسلام عزیز که خود دین مصالحه ، تفکر ، تحمل ، دانش و زندگی است گره زده میشود و اسلام ستیزی اکنون جز عادت وعملکرد برای آنانی شده است که دیدگاه تاریک و قهر آمیز نسبت به این دین انسان ساز دارند.
اتهامات وارده علیه مسلمانان درصورت کل و دین مقدس اسلام به صورت خاص ، رسالت مسلمانان ، جوامع دول و حکومات اسلامی را سنگین تر ساخته و لازم است تا آنها علیه این پدیده به گونه هماهنگ وراهبردی عمل کنند، زیرا افراط گرایی و تروریزم خطرجدی را متوجه مسلمانان و هویت دین اسلام نموده دلیل این است که تمامی پروژه های تروریستی از طالبان گرفته تا القاعده ، داعش ، بوکوحرام ، الشباب ... همه آنها با خودالقاب و ظاهر اسلامی دارند درحالیکه درایجاد ، شکل گیری ، فعالیت وگسترش آنها حلقه های دربیرون از اسلام نقش داشته اند چنانچه بینظیر بوتو صدراعظم مقتول پاکستان دررابطه به ایجاد طالبان گفته بودکه در ایجاد و ساخت این گروه کشورهای منجمله بریتانیا نقش داشتند و حالا هم نام داعش با شبکه های استخباراتی رژیم صهیونیست گره خورده است که عملکرد زشت و شنیع شان را با آموزه های دینی و معنوی اسلام عزیز پیوند میدهند، قساوت و جنایات را که این گروه تروریستی مرتکب میشوند در قاموس دین اسلام و انسانیت جا ندارد . هدف کلی این گروه ها اسلام ستیزی است .
درچنین یک وضعیت ، جهان اسلام باید مبارزه علیه تروریزم و افراط گرایی را یک رسالت میدانند زیرا پیامد وعواقب آن معلوم و مشهود است .
امروز حلقه های تروریستی و افراط گرایان مذهبی که با تاسف درهردین و مذهب رخنه کرده اند یک فضای تنش آلود را میان پیروان و ادیان مختلف و مذاهب مختلف به میان آورده اند که باید در چوکات و یک راهبرد دقیق با آن مبارزه شود و بهترین راهبرد مبارزه علیه تروریزم ، تحریف یکسان از این پدیده زشت وتعهد مبنی برعدم استفاده از تروریزم به عنوان افزار و وسیله در معاملات ومناسبات بین المللی و منطقه یی بوده میتواند ، گفتگو میان تمدن ها ، تحمل و درک نیز میتواند راهبرد کاری مبارزه علیه تروریزم و افراط گرایی را تقویت بخشد.
ضمناً با ایجاد فرصت های اجتماعی و اقتصادی ، کاهش فقر و بیکاری، رشد فرهنگی درجوامع مختلف میتوان راه حل مشکلات موجود را کوتاهتر ساخت ، نه با بستن اتهامات و ایجاد مشکلات.
↧
تبصره
↧