![تبصره](http://www.bakhtarnews.com.af/dari//media/k2/items/cache/21ecfb986a91b461c20c0c651af3690e_S.jpg)
کابل باختر/ 20/ حمل
افتتاح مجدد فابریکه سمنت جبل السراج نمونه یی از تعهد دولت افغانستان مبنی بر حمایت از تولیدات داخلی بوده ومیتواند گامی در راستای خودکفایی اقتصادی تلقی گردد.
مبصر آژانس باختر مینگارد ، اواخر هفته فابریکه تولید سمنت جبل السراج بعداز 20 سال تاخیر مجدد به فعالیت آغاز کرد ، بازسازی این کارخانه تولیدی با هزینه مالی وزارت معادن تکمیل گردید و درگام نخست برای تولید صد تن سمنت درروز آماده ساخته شده است.
در سالهای بعداز ایجاد حکومت وحدت ملی، فابریکه سمنت جبل السراج یکی از پروژه های بینادی است که به فعالیت آغاز میکند، قبلاً کار پروژه بند سلما تکمیل گردید و این پروژه بزرگ زیر بنایی نیز راهش را به سوی بهره گیری پیداکرد.
آغاز کار این پروژه های بزرگ اقتصادی گام مثبت وامید بخش به سوی خودکفایی اقتصادی است . امید میرود که مسوولان بتوانند درآینده فابریکه بزرگی دیگر را که به دلایل مختلف از فعالیت بازمانده احیا نمایند و زمینه تولید درآن را مساعد سازند.
فابریکه سمنت جبل السراج درحالی به کار آغازمیکند که افغانستان سالانه اضافه از یک میلیارد دالر را تنها ازکشور همسایه پاکستان سمنت وارد می نماید درحالیکه سمنت تولید شده درافغانستان چون سمنت جبل السراج وسمنت غوری از لحاظ کیفیت درسطح منطقه به مراتب بلندتر از سمنت وارد شده قراردارد.
افغانستان برای تولید سمنت منابع وسیع وگسترده دارد جبل السراج ، بغلان ، هرات و جاهای دیگر عناصر معدنی را درخود جا داده اند که ازآنها میتوان به گونه وافر سمنت تولیدکرد که نه تنها نیازمندی های افغانستان را جوابگو خواهد بود بل میتوان آن را به بیرون از کشور نیز صادر کرد. مگر با تاسف با تعلق گرفتن فابریکات سمنت غوری ولایت بغلان که با تعهدات بلند همراه بود نه تنها این فابریکات بازسای نشد بل تولید آن دریک سطح نهایت پائین باقی ماند. درحالیکه خریداران این فابریکات نه تنها از بازسازی و انکشاف سمنت غوری حرف زده بودند بل برای آغاز کار فابریکه های سمنت هرات نیز قول و قراری گذاشتند.
اکنون که حکومت وحدت ملی برای احیا و به کارگیری پروژه های زیربنایی گام برداشته امید ها براین است که زمینه برای ازسرگیری کار فابریکه ها و دستگاه های تولیدی دیگر کشور که قبلاً درگلبهار ، بغلان ، کابل ، قندهار ، ننگرهار و جاهای دیگر ایجاد شده اند وکار آنها به دلایل معین متوقف است نیز برنامه ریزی شود تا ازیک طرف دولت به تعهداتش که همانا رشد وتوسعه تولیدات داخلی است برسد و ازطرف دیگر زمینه کار را برای هموطنان ما مساعد سازند زیرا دلیل اول وعمده مهاجرت های کنونی ازکشور نبود کاراست .
همچنان به مسوولان نظام لازمی است تا وعده های شان درخصوص حمایت از تولیدات داخلی جدی تر ساخته و از وارد نمودن اشیا و اموال مشابه به کشور جلوگیری شود به همین سان به رسانه ها وصاحبان کار درکشور ضروراست تا در راستای کیفیت واهمیت تولیدات داخلی بیشتر فعال شوند.
فراموش نشودکه حلقات مشخص مخصوصاً آن کارگران خارجی که درکشور ما مصروف کارهای ساختمانی اند قصداً و عمداً بر استفاده از سمنت خارجی تاکید می نمایند وسمنت افغانی را بی کیفیت معرفی میدارند.
سمنت که از بیرون وارد افغانستان میشود این فابریکه ها اکثرأ همه مال ارتش کشور همسایه است وحلقات مشخص تلاش کردند و دارند تا از تولیدات سمنت درافغانستان جلوگیری شود وحتا میتوان گفت که تولید سمنت درافغانستان به گونه یی سبوتاژ شده است.
بهتراست که مسوولان نظام هوشمندانه و هدفمندانه برای رشد اقتصادی کشور برنامه ریزی کنند وتوطیه های پیچیده مافیایی اقتصادی را نقش برآب سازند.