Quantcast
Channel: manager
Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

متن پیام داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرائیه عنوانی همایش بین‌المللی خداونگار بلخ که توسط دکتور مجیب الرحمن رحیمی سخنگوی ریاست اجرائیه در این همایش قرائت گردید.

$
0
0
متن پیام داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرائیه عنوانی همایش بین‌المللی خداونگار بلخ که توسط دکتور مجیب الرحمن رحیمی سخنگوی ریاست اجرائیه در این همایش قرائت گردید.

کابل 3 سنبله باختر
شخصیت‌های علمی و فرهنگی! علمای کرام! اشتراک کنندگان این همایش وزین!
السلام علیکم و رحمت الله وبرکاته
خورسندم که امروز، همایش علمی بین‌المللی خداوند نگار بلخ برای بررسی افکار و اندیشه‌های فلسفی-عرفانی حضرت مولانا جلال الدین محمد بلخی در زادگاهاش ام البلاد٬ بلخ بامی٬ برگزار میگردد و جمع کثیری از شیفتگان٬ صاحب نظران، فرهنگیان، اهل ادب و عرفان از افغانستان و کشورهای منطقه در آن اشترک کرده‌اند و از شخصیت بزرگ و استثنایی این نابغه‌ی شرق تجلیل می‌نمایند .
از وزارت اطلاعات و فرهنگ، والی فرزانه‌ی ولایت بلخ٬ رئیس موسسه فرهنگی ایکو، اتشهء فرهنگی افغانستان در تهران و همه کسانی‌که در برگزاری این همایش تاریخی سهم دارند تشکر می‌کنم.
حضار محترم٬ خانم‌ها و آقایان!
برای مردم افغانستان مایه مباهات و افتخار است که مولانا جلال الدین محمد بلخی در بستر این آب و خاک چشم به جهان گشود و بلخ را خانه و زادگاه٬ و نخستین پرورشگاه خود می‌داند. مولانا اگرچه در سنین نوجوانی همراه با پدر و خانواده‌اش بلخ را به قصد زیارت خانه‌ی خدا ترک کرد و بعدها با طی مدارج علمی و عرفانی به قطب یگانه‌ي اهل عرفان و تصوف مبدل گردید و برای همیشه در قونیه یکی از شهرهای ترکیه امروزی رحل اقامت افگند٬ اما همچنان از خاطره‌های دوران کودکی‌اش در بلخ به نیکی و خوشی یاد می‌کرد.
مولانا جلال الدین محمد بلخی، بی تردید یکی از نوادر اعصار و از قله‌های فاخر علم و عرفان و ادب و یکی از مجذوبان فرزانه و یکی از اقطاب معنوی بی‌مانند در جهان اسلام به شمار می‌رود٬ که با نبوغ بی نظیر، روح نا آرام و سپهراندیش خود از ظواهر فراتر رفت، قالب‌ها را درهم شکست و به جوهر دین و کُنْه ارزش‌های فاخر انسانی و معنوی اسلام راه یافت. مولانا در لحظه‌ای نادر و سحرآسای ملاقات با شمس به وجد آمد و چنان منقلب و دگرگون گردید که گویا در دم، هزار خورشید آگاهی در جانش بتافت و بسی آفتاب در وجودش طالع گردید. این دگردیسی روحی و فکری، وی را به کانون حقیقی عشق متصل ساخت. سراپایش را شعله‌ی گدازان شوق و عشق فراگرفت. او این شوق و تجلی و ولوله را در سراپای هستی جاری و ساری دید و با آن به رقص و سماع برخاست. و به قول فرزانه‌ای: " از این رو مولانا به همه‌ی ذرات عالم عشق ورزید. نگاه او گرم و گیرا بود و در چشمانش خورشید پاره‌ها لمعان داشت. کمتر کسی می‌توانست این چشم‌های درخشان و آن نگاه سوزان را تحمل کند. به کسانی‌که با این حال، عاشقانه محو دیدار او می‌شدند و چشم در چشم وی می‌دوختند خاطر نشان می‌کرد که او همین جسم ظاهر نیست چیزی دیگر است و لاجرم او آن جسمی که به چشم یاران در می‌آید نیست، ذوقی‌است که در سخنان او، مواعظ و امثال او و در غزل‌های عاشقانه اوست و این همه در باطن یارانش پرتو می‌انداخت" و همه از آن محظوظ و مجذوب می‌گردیدند.
حضار گرامی!
مولانا جلاالدین بلخی اگرچه در بستر جغرافیایی بلخ و در این قطعه‌ی باستانی از کشور ما چشم به جهان گشود٬ اما افکار و اندیشه های او امروز، به حوزه‌ی فرهنگی- تمدنی ما، به جغرافیای خراسان بزرگ و بل به تمام آفاق عالم و میراث مشترک بشری تعلق دارد. مولانا از آن کسی‌است که بلندای فکر و دانش عرفانی او را بهتر از هرکسی دیگر می‌شناسد، به ارزش‌های معنوی و عرفانیی بازتاب یافته در آثار گراسنگ او باورمند و معتقد است، از او درس زندگی، درس بیداری، فتوت، جوانمردی، کرامت، عشق و رندی می‌آموزد و جایگاه او را در میراث مشترک بشری ارج می‌نهد. اندیشه‌های مولانا که امروز ملیونها انسان در سراسر عالم را مجذوب خود ساخته است دارای چنان مایه‌ها و آموزه‌هایی‌است که همانند داروی شفاء بخش، بیماری‌های روحی عصر مدرن را درمان و روان‌های پریشیده و نا امید را از باده‌ي ناب زندگی، لذت و امید سرشار می‌سازد و چشم انداز تازه و تسلی بخشی را فرا روی انسان‌های درمانده و رنجور می‌گشاید. پیوستن انبوه جوانان غربی و طیف و سیع نخبگان به حلقه‌ی عرفان مولوی و دمخورشدن هزارن انسان از تمدن‌های دیگر با این آموزه‌ها، نشان می‌دهد که پیام مولانا، پیام جهانی و افکارش جاودانی‌است و به همین خاطر لازم است که آثار فکری و عرفانی مولوی به عنوان میراث مشترک بشری در ردیف آثار ماندگار فرهنگی جهان در موسسات ذیربط بین‌المللی ثبت گردد.
یک بار دیگر از برگزار کنندگان این همایش تشکر می‌کنم و امیدوارم که این همایش بتواند گوشه‌هایی از افکار عرفانی و معنوی مولانای بزرگ و نقش و جایگاه وی در فرهنگ بشری را تشریح و تبیین نماید.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 15314

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>